Тема: Re: ПОЗДРАВЛЕНИЯ С ПРАВОСЛАВНЫМИ ПРАЗДНИКАМИ Сб Янв 07, 2012 10:11 am
Спасибо, Ира!
С праздником Рождества Господа и Спаса нашего Иисуса Христа!
Тропарь Рождества Христова глас 4
Рождество Твое, Христе Боже наш, возсия мирови свет разума, в нем бо звездам служащии звездою учахуся Тебе кланятися, Солнцу Правды, и Тебе ведети с высоты Востока. Господи, слава Тебе!
Дева днесь Пресущественнаго раждает, и земля вертеп Неприступному приносит: ангели с пастырьми славословят, волсви же со звездою путешествуют: нас бо ради родися Oтроча младо, Превечный Бог.
О Пресвятая Госпоже Владычице Богородице! Со страхом, верою и любовию пред честною иконою Твоею припадающе, молим Тя: не отврати лица Твоего от прибегающих к Тебе, умоли, Милосердая Мати, Сына Твоего и Бога нашего, Господа Иисуса Христа, да сохранит мирну страну нашу, Церковь же Свою святую непоколебиму да соблюдет и от неверия, ересей и раскола да избавит. Не имамы бо иныя помощи, не имамы иныя надежды, разве Тебе, Пречистая Дево: Ты еси всесильная христиан Помощница и Заступница. Избави же и всех с верою Тебе молящихся от падений греховных, от навета злых человек, от всяких искушений, скорбей, болезней, бед и от внезапныя смерти; даруй нам дух сокрушения, смирения сердца, чистоту помышлений, исправления греховныя жизни и оставление прегрешений, да вси, благодарне воспевающе величия и милости Твоя, являемыя над нами зде на земли, сподобимся и Небеснаго Царствия и тамо со всеми святыми прославим пречестное и великолепое имя Отца и Сына и Святаго Духа во веки веков. Аминь.
Tanita
Сообщения : 548 Дата регистрации : 2011-12-23 Возраст : 47 Откуда : Беларусь
Танечка, думаю, сегодня у всех Ольг день Ангела. День памяти святой княгини Ольги один раз в году. Других святых с именем Ольга до последнего времени не встречала. Есть среди святых, прославленных недавно, новомученицы Ольги (Ольга Александровна Масленникова http://days.pravoslavie.ru/Life/life4878.htm , Ольга Васильевна Евдокимова http://p-blagovest.ru/olga_evdokimova/ , и другие). Их смогут выбрать святыми покровительницами те, кого крестят после их прославления.
Tanita
Сообщения : 548 Дата регистрации : 2011-12-23 Возраст : 47 Откуда : Беларусь
С праздником всех, братья и сестры! К сожалению, у меня сломался компьютер, выходить на связь пока буду нерегулярно, сейчас мы у мамы, поэтому могу выйти в тырнет. Даст Бог, наладят скоро... не теряйте меня, я всегда с вами.
Афанасий
Сообщения : 4655 Дата регистрации : 2011-03-25 Возраст : 78 Откуда : Москва
С праздником всех, братья и сестры! К сожалению, у меня сломался компьютер, выходить на связь пока буду нерегулярно, сейчас мы у мамы, поэтому могу выйти в тырнет. Даст Бог, наладят скоро... не теряйте меня, я всегда с вами.
Ирина! Во-первых с Праздником, а во-вторых, если вы нас не забудете, то мы вас не потеряем. Бог вам в помощь.
С праздником Успения Пресвятой Богородицы, дорогие братья и сестры!
Тропарь праздника глас 1 В рождестве девство сохранила еси, во успении мира не оставила еси, Богородице, преставилася еси к животу, Мати сущи Живота, и молитвами Твоими избавляеши от смерти души наша.
Кондак праздника глас 2 В молитвах Неусыпающую Богородицу и в предстательствах непреложное упование гроб и умерщвление не удержаста: якоже бо Живота Матерь к животу престави во утробу Вселивыйся приснодевственную.
Величание
Величаем Тя, Пренепорочная Мати Христа Бога нашего, и всеславное славим успение Твое.